Viranomaiset ja B2B Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti

Yhteistyö Suomen Punaisen Ristin kanssa alkoi jo 1970-luvulla. Telttojamme on käytetty hätämajoitukseen monissa eri kriisitilanteissa, kuten vuoden 1999 Turkin maanjäristyksessä ja vuoden 2004 Aasian tsunamikatastrofissa.

Finn-Savotan teltat ovat auttaneet ihmisiä hädässä avustuskohteissa ympäri maailmaa.

 

Savotta toimitti jo vuonna 1999 Kosovon pakolaisten avuksi Albanian Kukesiin kenttäsairaalan, joka toimi kahdessa Karstulan tehtaalla valmistetussa teltassa. Vaikeista sääolosuhteista huolimatta teltat täyttivät tehtävänsä niin vuodeosastona, apteekkina, lääkärin vastaanottona, rokotushuoneena kuin kahvihuoneenakin.

Teltat palvelivat aikansa Albaniassa ja kun niitä ei enää tarvittu ne siirrettiin pakolaisten mukana takaisin Kosovoon helpottamaan pakolaisten kotiinpaluuta. Telttasängyt puolestaan siirrettiin Kreikan maanjäristys alueella, jossa niistä oli suuri pula.
Avustusjärjestöille selvästi tarpeellisimpana tuoteryhmänä ovat olleet asunto- ja sairaalateltat. Karstulassa valmistettuja telttoja on lähetetty eripuolille maailmaa. Turkin maanjäristysalueelle lähetimme asuntotelttoja ja Intian valtameren tsunamialueille sairaalatelttoja. Kiinan ja Haitin maanjäristysalueille telttojamme lähetettiin niin asunnoiksi kuin sairaaloiksikin. Viimeisimpänä kohteena on ollut Japanin maanjäristyksen seurauksena vaurioituneen Fukushiman ydinvoimalan läheisyyteen lähetetyt saunateltat.

Yhteistyömme Suomen Punaisen Ristin kanssa alkoi jo 70-luvulla ja jatkuu saumattomana edelleen. Savotalla olemme ylpeitä siitä, että olemme saaneet oman työmme kautta olla mukana tarjoamassa apua sitä tarvitseville.