Case: Varusteleka

Varustelekan Särmä TST tuoteperhettä on kehitetty yhteistyössä Savotan kanssa.

 

“Aikoinaan sotaväen palveluksessa vitsailtiin puolivakavissamme erään kaverin kanssa, että pitäisi ruveta itse tekemään näitä varusteita kun näissä Savotan tekeleissä on vaikka mitä pielessä. Niinhän siinä sitten tavallaan kävi: Varustelekan kautta ja yhteistyössä Savotan kanssa näkemys kohtasi teknisen tuotantokyvyn ja näin luotiin pohja Suomen ensimmäiselle (ja tämän kirjoitushetkellä yhä ainoalle) kaupalliselle sotilasvarustetuoteperheelle – Särmä TST:lle.

Särmä TST:n tarkoitus ja tavoite oli alusta alkaen selkeä: täytetään Puolustusvoimain jakovarustuksen räikeimpiä puutteita ja luodaan varusteita joista on hyötyä niin ammattisotilaalle kuin varusmiehelle ja reserviläisellekin – eli suomalaiselle sotilaalle. Ensimmäisiä yhteistyömme hedelmiä olivat PKM-konekiväärin vyölipastasku, kevyt chest rig -varusteliivi ja RK:n avoin pikavetolipastasku. Kaikki hyvin perustavanlaatuisia varusteita, ehkä juuri siksi niin räikeitä puutteita PV:n jakamassa varustuksessa. Nämä kolme ovat yhä tänäkin päivänä tärkeitä kulmakiviä valikoimassamme.

Savotan teollinen osaaminen ja suorituskyky ovat olleet tässä työssä elintärkeitä. Ilman Savotan kaltaista yhteistyökumppania emme yksinkertaisesti olisi saanneet aikaiseksi kaikkea sitä mitä nyt olemme luoneet. Meille ehdottoman tärkeää on se, että varusteemme ovat luotettavia ja laadultaan yhteensopivia Puolustuvoimien vaatimusten ja virallisten varusteiden kanssa. Savotan ollessa Puolustusvoimien vanha yhteistyökumppani ei tätä asiaa ole tarvinnut sen kummemmin stressata – “tehkää niinkuin PV:lle tekisitte” pätee pitkälti tänäkin päivänä, paitsi silloin kun tehdään jotain joka ylittää PV:nkin vaatimukset!

Tietyistä yhteistyömme hedelmistä emme valitettavasti (tämän kirjoitushetkellä) voi julkisesti kertoa, mutta ne vasta mielenkiintoisia ovatkin.”

-Stefan Melander, Varusteleka Oy